irodaatkoine [dot] hu   +36/82 310-225  

22023. március 19. - Nagyböjt IV. vasárnapja

1. Hétfőn (márc. 20.) 16 órától a Karitász fogadóórát tart a templom közösségi termében. Ezeken a havi fogadóórákon felmérjük, kik azok, akiknek valamilyen formában segítségre van szükségük. A Karitász lehetőségeihez mérten egész évben segíti a rászorulókat, de a források természetesen nem végtelenek, így elsősorban a közösségünkhöz tartozók számára tudunk segítséget nyújtani.
2. Hétfőn (márc. 20.) 18 órakor tartja idei első összejövetelét a Bibliás imacsoport a donneri templom közösségi termében.
3. Eredics Gergő atya, pestszentlőrinci káplán szerdán (márc. 22.) Szentbalázson, csütörtökön (márc. 23.) Taszáron, pénteken (márc. 24.) pedig Zselicszentpálon fog lelkigyakorlatos szentmiséket bemutatni. 17:30-kor a keresztút, 18 órakor pedig a szentmise kezdődik, alatta gyónási lehetőséggel.
4. Szerdán (márc. 22.) 19 órától csendes szentségimádást tartunk a szennai kápolnában.
5. Csütörtökön (márc. 23.) 16 órától tartja összejövetelét a Máriás imacsoport a donneri közösségi teremben. A kihelyezett dobozba várják az imaszándékokat és új tagok jelentkezését is.
6. Pénteken (márc. 24.) 16 órától csendes szentségimádást tartunk, 16.25-től pedig keresztutat imádkozunk a donneri templomban.
7. Szombaton (márc. 25.) tartjuk plébániánk nagyböjti lelki délutánját. Lelkigyakorlatos vendégünk Dr. Frankó Tamás atya, az Esztergomi Hittudományi Főiskola rektora lesz. A program 15 órakor lelkigyakorlatos előadással kezdődik, 16:15-kor házaspárok keresztútja, 17 órakor szentmise, majd dicsőítő szentségimádás. A lelki program alatt gyónási lehetőség lesz. 15 órától a szentmise kezdetéig a gyermekek számára nagyböjti kézműves programot tartunk, a szentmise alatt pedig gyermek-igeliturgia lesz. A napra szeretettel fogadunk süteményt, pogácsát vagy szendvicset.
8. Jövő vasárnap (márc. 26.) a Szentföldi keresztények javára tartjuk a perselygyűjtést. Köszönjük a nagylelkű adományokat!
9. Ferenc pápa április 28. és 30. között hazánkba látogat. Az április 30-i pápai szentmisére szeretnénk buszt indítani. A busz hajnali 5 órakor fog indulni a donneri templom elől. Az út önköltsége: 5.000 Forint. Jelentkezni az INFOPONTON, az irodában, valamint online lehet. A fiatalok számára kétnapos külön zarándoklatot szervezünk, érdeklődni az atyáknál lehet.
10. Nagyböjti tartós élelmiszergyűjtést tartunk templomainkban. Köszönjük mindenkinek az adományokat, amelyeket húsvét előtt osztunk szét a rászorulók között a plébániai Karitász közreműködésével.
11. Húsvét előtt szeretnénk meglátogatni azokat az időseket és betegeket, akik nem tudnak eljönni a templomba. Kérjük, hogy a sekrestyében vagy az INFOPONT-on jelezzék, ha tudnak olyanról, aki szeretne szentgyónáshoz járulni és áldozni.
12. Hétfőnként és szerdánként 16:25-től rózsafüzért imádkozunk a donneri templomban hazánkért, a háború megszűnéséért Európában és a világban, saját szándékokért, valamint a földrengés áldozataiért és károsultjaiért.
13. Nagyböjtben minden pénteken nyitva tartjuk a Kálvária kápolna kapuját 10 óra és 18 óra között. Ha valaki szeretne imádkozni vagy keresztutat járni, ide bátran betérhet.
14. Kérjük az adóbevallásukban jelöljék meg a Magyar Katolikus Egyházat az adó 1%-ának támogatásával. Ezt akkor is megtehetik, ha nincs adófizetési kötelezettségük valamilyen oknál fogva. A technikai szám: 0011. Köszönjük a támogatást!

E-mail

irodaatkoine [pont] hu